Popi Logo

SEO Copywriting

Het schrijven van pakkende, relevante teksten is een belangrijk onderdeel binnen SEO. De tekst moet relevant zijn voor de lezer, maar bij SEO copywriting is het ook belangrijk dat Google begrijpt waar de tekst over gaat. Dit omdat je zo hoger in Google kunt verschijnen als er wordt gezocht op bepaalde zoekwoorden. Dit leidt tot meer bezoekers, meer bekendheid en meer autoriteit.

Je kunt de ervaren tekstschrijvers van Popi inschakelen voor SEO copywriting. Dat betekent dat wij de teksten voor jou schrijven. Zo kun jij je blijven focussen op jouw eigen werkzaamheden, terwijl wij dit onderdeel voor jou oppakken. Wij schrijven pakkende, goedlopende en relevante teksten om zowel de lezer als Google aan te spreken.

Vraag een offerte aan

Let us know what you need and our team will get back to you with a customized quote. If you have questions first, you can also fill out the form below.

SEO copywriting is meer dan alleen teksten schrijven

Voor wie schrijven we? Het schrijven van een pakkende, goedlopende tekst is natuurlijk waar het om draait bij SEO copywriting. Toch is het meer dan alleen teksten schrijven. Voordat er daadwerkelijk een pakkende SEO-tekst op papier staat, gaat er heel wat aan vooraf. Zo moeten we eerst de doelgroep en de schrijfstijl van de tekst bepalen. Wie is de doelgroep en hoe kunnen we deze het beste aanspreken? Ook over de schrijfstijl van de tekst moet worden nagedacht. Een tekst kan bijvoorbeeld overtuigend zijn, maar kan ook informatief zijn of kan juist een commercieel vleugje bevatten. Dit gebeurt aan de hand van een strategie. Daarnaast moet de content goed passen bij de website waar de tekst op komt te staan.

Onderzoek doen Ook moeten we vooraf een zoekwoordenonderzoek uitvoeren om te achterhalen op welke zoekwoorden jij moet zien te scoren om hoger in Google te kunnen verschijnen. Als de doelgroep, de strategie, de schrijfstijl en de zoekwoorden zijn bepaald, is het tijd om research te doen. Met de juiste informatie kan een pakkende tekst worden geschreven. Vervolgens moeten we deze zoekwoorden verwerken in de tekst, maar moeten we ook interne links in de tekst toevoegen. Dit is namelijk belangrijk om een natuurlijk linkprofiel te creëren. Ook het toevoegen van title tags en een meta description behoren tot de taken van SEO copywriting.

Trends Bovendien zorgen we ervoor dat we op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Zo is E-E-A-T een belangrijke ontwikkeling van Google als we het hebben over het creëren van content. E-E-A-T draait om autoriteit, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid. Google hecht er namelijk veel waarde aan als jouw tekst aan deze punten voldoet. De tekstschrijvers van Popi proberen dit dan ook zo veel mogelijk door te voeren, zodat jouw tekst goed scoort bij Google en jouw tekst vervolgens hoger in de zoekresultaten kan verschijnen.

Opvolging Als de tekst eenmaal gepubliceerd is, is het belangrijk om de resultaten van de teksten te checken. Hoe scoort de tekst, en wat doet dit met jouw positie in Google? Binnen Popi kunnen wij deze taak ook voor je uit handen nemen. Houd er rekening mee dat je niet direct de resultaten kunt bekijken: het is namelijk een langetermijnproces. Daarom is het belangrijk om regelmatig de resultaten te bekijken en desnoods de teksten weer eens te optimaliseren. Zo houden we jouw tekst up-to-date en zorgen we ervoor dat de tekst blijft scoren. Bij SEO copywriting komen dus verschillende taken om de hoek kijken.

 • Lilian Boers

  Tekstschrijver

 • Hieke Hulzebosch

  Tekstschrijver

Voor wie is SEO copywriting?

SEO copywriting is geschikt voor iedereen die hoger wil scoren met een website. Denk bijvoorbeeld aan webwinkels, marketingbureaus en bedrijven.

Webwinkels

Een webwinkel bestaat uit producten en bij deze producten hoort natuurlijk een productomschrijving. Deze producten zijn vaak opgedeeld in categorieën, waar ook weer content bij hoort. Daarnaast hebben veel webwinkels een blog, waar bijvoorbeeld meer achtergrondinformatie wordt gegeven over de producten.

Marketingbureaus

Het is voor marketingbureaus een optie om whitelabel teksten af te nemen. Wij van Popi zullen dan de teksten schrijven voor de klanten van het marketingbureau. Denk bijvoorbeeld aan blogs voor op de website of content voor een landingspagina.

Bedrijven

Een bedrijfssite bestaat vaak uit verschillende pagina’s en blogs. Denk bijvoorbeeld aan een informatiepagina over welke diensten of producten worden aangeboden. Voor al deze bovengenoemde teksten is het belangrijk om SEO copywriting toe te passen, waarmee je uiteindelijk de lezer wil aanspreken én hoger wil gaan scoren in Google.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn veel verschillende mogelijkheden waarop we SEO copywriting kunnen toepassen.

Blogs

Een blog is een tekst waarin vaak informatie wordt gegeven. Denk bijvoorbeeld aan informatie over het product dat jij verkoopt.

Pagina's

Jouw website bestaat uit verschillende pagina’s. Denk bijvoorbeeld aan de homepage, maar ook aan een over ons-pagina of een diensten-pagina.

Landingspagina's

Een landingspagina is een pagina waar een bezoeker op terechtkomt na een call to action, bijvoorbeeld wanneer er is geklikt op een advertentie. Een landingspagina moet ook gevuld worden met pakkende, relevante content.

Productteksten

Heb je een webshop? Dan biedt je natuurlijk producten aan. Bij deze producten moet je ook achtergrondinformatie geven over het product, wat een producttekst wordt genoemd.

Ontwikkel een
Contentstrategie

Aan de hand van de volgende 4 stappen kun je een contentstrategie uitwerken.

1

Wat wil je bereiken met jouw content?

Voordat je aan de slag gaat met het creëren van content, is het belangrijk om te bepalen wat je wil bereiken. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een klein doel zoals het bereiken van meer bezoekers. Vervolgens kun je jouw doel uitbreiden met het vergroten van meer naamsbekendheid of autoriteit. Probeer zo specifiek mogelijk te zijn door ook na te denken over het tijdsbestek, maar blijf ook realistisch.

2

Wie is de doelgroep?

Als je voor ogen hebt wat je wil bereiken, is het belangrijk om de doelgroep te bepalen. In welke doelgroep valt de klant die jij wil aanspreken? Probeer de doelgroep zo concreet mogelijk te definiëren, zodat de content haarfijn kan aansluiten bij de wensen van de doelgroep.

3

Waar staat jouw bedrijf voor?

Het is belangrijk dat je in jouw content laat doorschemeren waar jouw bedrijf voor staat. Zo kan het zijn dat duurzaamheid bij jou een belangrijke rol speelt en dit ook wil laten zien aan de doelgroep. Zorg er ook voor dat je vertelt wat jou onderscheidt van de concurrent. Het is belangrijk om dit vervolgens in jouw content te verwerken.

4

SEO copywriting

Als je de bovenstaande stappen voor ogen hebt, is het tijd om de content te schrijven. Je kunt SEO copywriting natuurlijk uitbesteden aan Popi. Wij hebben ervaren tekstschrijvers die dit voor jou kunnen oppakken. Zo kun jij je focussen op jouw eigen werkzaamheden, terwijl wij doen waar wij goed in zijn: het schrijven van teksten.

Integratie met jouw workflow

De geschreven content wordt vervolgens gematcht met jouw workflow. Zo heb jij er zo min mogelijk omkijken naar. De geschreven content plaatsen we direct in het systeem van Popi, we plannen het in en we voegen afbeeldingen eraan toe.

Als we een blog schrijven voor een externe website, zorgen we ervoor dat een link in de tekst komt te staan die verwijst naar jouw website. Bovendien kunnen we er ook voor zorgen dat interne links in de tekst worden verwerkt, voor een zo natuurlijk mogelijk linkprofiel.

Je kunt er ook voor kiezen om voor publicatie de teksten te controleren. Het is overigens ook maar net wat jij fijn vindt: maatwerk is altijd mogelijk. Op deze manier is SEO copywriting volledig naar jouw wens in te vullen.

Speciale contentpakketten

Deze contentpakketten hebben wij speciaal samengesteld voor klanten die hun website maandelijks up-to-date willen houden met nieuwe pagina's en blogs.

Voor overige mogelijkheden: vraag een offerte aan!

Basis

Dit basispakket is geschikt voor bedrijven met een kleine site, wij maken 3 blogs of pagina's per maand.

€ 250,-

/ per maand

Nu aanvragen
 • 3 blogs of pagina's: elk 800-1.000 woorden
 • Content strategie
 • Zoekwoordenonderzoek
 • Ervaren tekstschrijvers
 • Minimale periode: 6 maanden
 • Na 6 maanden, maandelijks opzegbaar
Populairste keuze

Medium

Voor bedrijven die hun website willen uitbouwen, met 6 pagina's of blogs per maand.

€ 500,-

/ per maand

Nu aanvragen
 • 6 blogs of pagina's: elk 800-1.000 woorden
 • Content strategie
 • Zoekwoordenonderzoek
 • Ervaren tekstschrijvers
 • Minimale periode: 6 maanden
 • Na 6 maanden, maandelijks opzegbaar

Groot

10 blogs of pagina's per maand met nieuwe inhoud voor uw bedrijfswebsite, laat Google ervoor terugkomen!

€ 750,-

/ per maand

Nu aanvragen
 • 10 blogs of pagina's: elk 800-1.000 woorden
 • Content strategie
 • Zoekwoordenonderzoek
 • Ervaren tekstschrijvers
 • Minimale periode: 6 maanden
 • Na 6 maanden, maandelijks opzegbaar

Bovenstaande pakketten zijn samengesteld op basis van onze ervaring, mocht er geen pakket tussen staan dat voldoet aan jouw wensen: we bieden ook maatwerk! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Belangrijke vragen en antwoorden

Wat is het verschil tussen SEO copywriting en gewone copywriting?

SEO copywriting optimaliseert teksten voor zoekmachines door zoekwoorden, technische SEO-elementen en relevante content toe te voegen welke inspeelt op de behoeften van de doelgroep. Het doel is hogere zoekmachineposities en meer organisch verkeer, terwijl de teksten boeiend blijven voor lezers. Gewone copywriting richt zich op algemene doeleinden zoals het vullen van webpagina’s of het geven van basisinformatie, zonder specifieke aandacht voor SEO. Deze teksten zijn vaak bedoeld om te informeren, maar missen de strategische elementen om goed te presteren in zoekmachines.

Kunnen jullie bestaande content optimaliseren voor SEO?

Ja, we kunnen je bestaande content analyseren en optimaliseren door zoekwoorden toe te voegen, de tekststructuur te verbeteren, content aanvullen, interne links toe te voegen en meta tags te optimaliseren, zodat zowel de doelgroep als de zoekmachines de inhoud beter kunnen begrijpen en waarderen.

Waarom zou ik kiezen voor SEO copywriting in plaats van AI-gegenereerde content?

Handgeschreven SEO copywriting biedt hoogwaardige, relevante content die beter aansluit bij de zoekintentie van gebruikers. Google waardeert unieke, diepgaande teksten en kan AI-gegenereerde content afstraffen als deze oppervlakkig of niet-authentiek is. Investeren in handgeschreven content helpt om hogere zoekmachineposities en duurzame resultaten te bereiken.

Hoe bepalen jullie de juiste zoekwoorden voor mijn teksten?

We beginnen met een grondig zoekwoordonderzoek waarbij we tools zoals Ahrefs en SEMrush gebruiken. We analyseren de zoekintenties van jouw doelgroep en selecteren zoekwoorden die relevant zijn en een hoog zoekvolume hebben.

Wat is het proces om te beginnen met SEO copywriting bij Popi?

Het proces begint met een intakegesprek om je behoeften en doelen te begrijpen. Vervolgens doen we een zoekwoordonderzoek, bepalen we de strategie en schrijfstijl, en beginnen we met het schrijven en optimaliseren van de content.

Vragen over SEO-copywriting?

 • Neem contact met ons op voor een offerte op maat

Begin met linkbuilding, meld je nu aan op ons platform

Popi is een linkbuilding platform voor SEO-marketeers en ondernemers die de posities van hun website willen verbeteren.

Meld je aan voor meer info