Popi Logo

Blog

Begin in de zomer al met de kerstvoorbereidingen: kerstpakketten bestellen en linkbuilden

Matthijs Huisman

  • 24 juli 2024
  • 4 minuten leestijd

‘Heb jij al een kerstpakket besteld?’ Afgelopen week kwam een e-mail tevoorschijn met de vraag of we al hadden nagedacht over het kerstpakket voor de werknemers. Kerst? We zitten nog maar net in de zomer en ons hoofd zit totaal nog niet in de kerstmodus. Toch heeft dit ons ook aan het nadenken gebracht.

Veel branches zijn namelijk al bezig met de wintermaanden. In sommige gevallen is dat ook zeker van belang. Die tijd heb je soms écht nodig, wil je het op tijd regelen en wil je op tijd effect zien. In de zomer al het kerstpakket regelen, of in de zomer al gaan linkbuilden met zoekwoorden die te maken hebben met kerst. 

Die tijd heb je met linkbuilding ook echt nodig. Linkbuilding heeft namelijk ook op de lange termijn pas effect. Wil je graag scoren op zoekwoorden die te maken hebben met kerst, dan is het ook belangrijk om daar nu al mee te beginnen. Je wil natuurlijk wel rond de kerstperiode het effect van linkbuilding zien en die nummer een-positie in Google met jouw zoekwoord zien te bemachtigen.

Linkbuilding is een langetermijnproces

Linkbuilding is het verzamelen van zo veel mogelijk autoritaire links naar jouw domein. Dit kan een voordelig effect hebben op jouw positie in Google. Hoe meer betrouwbare links er verwijzen naar jouw website, hoe hoger jouw website kan komen te staan in de zoekmachine. Dit kan natuurlijk weer meer clicks opleveren en meer leads genereren.

Er gaat overigens wel enige tijd overheen voordat je het effect van linkbuilding gaat zien. Daarom is het slim om continu te blijven linkbuilden. Wil je rond een bepaalde tijd graag effect zien? Zorg er dan voor dat je al enige tijd voor die bepaalde tijd gaat beginnen met linkbuilden, zoals we al aangaven in het voorbeeld van kerst.

Linkbuilding oppakken: deze stappen moet je volgen

Met linkbuilding kun je dus van heel wat voordelen profiteren. Wel is het natuurlijk goed om te weten hoe de vork in de steel zit. Want, waar begin je eigenlijk met linkbuilding?

Het is belangrijk dat je weet op welke zoekwoorden jij graag wil scoren. Op welk zoekwoord zit veel zoekvolume en hoe presteert de concurrent? En hoe zorg jij ervoor dat jij hier tussen uitblinkt? Bovendien is het belangrijk om een website te zoeken waar je de blog op wil laten plaatsen waar jouw backlink in wordt verwerkt. Check hierbij zeker of deze website ook past bij jouw doelgroep, jouw eigen website én jouw backlink. Ook is unieke content erg belangrijk waarbij je de lezer aanspreekt.

linkbuilding

Linkbuilding uitbesteden

Geen tijd om je nu al te verdiepen in linkbuilding? Geen paniek. Wij van Popi willen ons namelijk nu al gerust onderdompelen in de kerstsferen en het linkbuildingproces voor jou uit handen nemen. 

Van zoekwoordenonderzoek, het selecteren van links tot het schrijven van blogs die goed aansluiten op jouw website, jouw keywords en de website waar de blog op komt te staan: linkbuilding uitbesteden doe je bij Popi. Bovendien hebben we op ons platform een ruim aanbod in websites waar jouw link op kan worden geplaatst, en daar komen er alleen nog maar meer bij. Er zit dus altijd wel een geschikte website voor jou tussen. Op deze manier kun je een natuurlijk linkprofiel creëren en dit is weer voordelig voor jouw website. Het enige dat jij hoeft te doen, is achterover leunen en jouw posities zien stijgen.

Over Matthijs Huisman

Als eigenaar van Popi ben ik elke dag bezig om ons platform nog een beetje beter te maken. Nieuwe functies, kleine wijzigingen, meedenken met publishers en klanten. Door mijn 15 jaar ervaring met het bouwen van websites, waarbij altijd de focus op SEO ligt weet ik wat onze klanten nodig hebben. Loop je ergens tegenaan in ons platform? Laat het mij weten, dan gaan we op zoek naar een oplossing!

Matthijs Huisman

Koop jouw links rechtstreeks bij de bron

Ontdek het geheim van duizenden SEO-marketeers en -bureaus: linkbuilding was nog nooit zo eenvoudig.

Meld je aan voor meer info

Begin met linkbuilding, meld je nu aan op ons platform

Popi is een linkbuilding platform voor SEO-marketeers en ondernemers die de posities van hun website willen verbeteren.

Meld je aan voor meer info