Popi Logo

Blog

Content laten schrijven door AI: prima idee of toch een no go?

Lilian Boers

  • 25 juli 2024
  • 4 minuten leestijd

AI, artificial intelligence, is sinds de laatste tijd niet meer weg te denken. Met AI kun je van alles: het verkrijgen van informatie, het bedienen van een apparaat en in sommige gevallen kunnen zelfs auto’s ermee bestuurd worden. Ook in de online wereld heeft AI inmiddels een grote rol weten te bemachtigen. Zo kan AI bijvoorbeeld binnen no time content voor je creëren die je vervolgens voor jouw website kan gebruiken, maar is dat wel zo verstandig? Hieronder vertellen we je er meer over.

Wat is AI?

Voordat we het gaan hebben over content laten schrijven door AI, is het natuurlijk eerst goed om te weten wat AI eigenlijk is. AI staat voor artificial intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie. Je kunt AI zien als een soort systeem waar geen menselijke kennis of handeling aan te pas komt: het is namelijk een systeem dat allerlei informatie van het internet verzamelt.

Met behulp van deze informatie kunnen bepaalde handelingen worden uitgevoerd. Denk dus aan het schrijven van een tekst, het besturen van een auto of het bedienen van jouw wasmachine in huis. En deze handelingen gebeuren dus allemaal zonder een mens. 

Content en AI

AI kan dus van alles en nog wat voor je uitvoeren. Zo kun je AI ook gebruiken voor het schrijven van teksten. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een pakkende SEO-tekst voor op jouw website. Zo hoef jij hier zelf geen tijd en energie in te steken, maar wordt dit binnen enkele seconden voor jou gedaan. Je kan de tool hier en daar nog wat aansturen, denk bijvoorbeeld aan de schrijfstijl. Et voilà, de tekst is klaar om te gebruiken. Maar… is dit wel zo’n slim idee?

Hoewel AI prima teksten kan genereren, is het klakkeloos overnemen van zo’n tekst misschien niet heel handig. Zo kan het zijn dat je toch nog een aantal fouten tegenkomt in de tekst. Ook ontbreekt vaak de ‘human touch’ in teksten die geschreven zijn door AI, waardoor je duidelijk kunt zien dat dit niet door een mens is geschreven.

En waar hecht Google juist op dit moment veel waarde aan als het gaat om content? Juist, de persoonlijkheid in de tekst, de betrouwbaarheid en de expertise van de schrijver. Dit wordt ook wel E-E-A-T in marketingtermen genoemd. Deze afkorting staat voor experience, expertise, authoritativeness en trustworthiness. Aan deze punten moet jouw content voldoen, wil je graag scoren met jouw teksten. 

content en ai

Laat SEO-content schrijven door Popi

Een tekst geschreven door een echt persoon is dus o zo belangrijk voor jouw website. Toch kan het zijn dat je helemaal geen behoefte hebt om zelf die teksten te schrijven, of misschien heb je er ook geen tijd voor. In dat geval kun je ook SEO-content laten schrijven door een van de tekstschrijvers van Popi. 

Je kunt er ook voor kiezen om het hele linkbuildingproces uit handen te geven aan Popi. Niet alleen worden de teksten voor je geschreven, ook zullen we een zoekwoordenonderzoek voor je uitvoeren en maken we een linkselectie. Zo kun jij je richten op jouw werkzaamheden, terwijl wij voor jou gaan linkbuilden.

Over Lilian Boers

Een echte taalfanaat, dat ben ik. Als taalgekkie was de keuze snel gemaakt welke opleiding ik wilde gaan volgen: de opleiding Communicatie. Na het afstuderen heb ik de schoolbanken ingeruild voor een bureaustoel bij Popi. Hier werk ik al een dikke drie jaar als tekstschrijver, met veel plezier. Inmiddels heb ik al duizenden teksten op de teller staan met onderwerpen die uiteenlopen van A tot Z.

Lilian Boers

Koop jouw links rechtstreeks bij de bron

Ontdek het geheim van duizenden SEO-marketeers en -bureaus: linkbuilding was nog nooit zo eenvoudig.

Meld je aan voor meer info

Begin met linkbuilding, meld je nu aan op ons platform

Popi is een linkbuilding platform voor SEO-marketeers en ondernemers die de posities van hun website willen verbeteren.

Meld je aan voor meer info