Popi Logo

Blog

Wat zijn startpagina links?

Lilian Boers

  • 26 april 2024
  • 4 minuten leestijd

Linkbuilding is een van de strategieën om hoger in Google te kunnen scoren. Met linkbuilding zorg je ervoor dat er zo veel mogelijk kwalitatieve links naar jouw website verwijzen, waardoor je een hogere positie in de zoekmachine kunt bemachtigen. Hiervoor heb je interne links en backlinks nodig. Zo’n backlink kan ook een startpagina link zijn.

Een backlink van een startpagina

Een backlink is een link, oftewel een klikbaar woordje, van een externe website die verwijst naar jouw eigen website. Een backlink kan afkomstig zijn van elke website die er maar bestaat. Je hebt bijvoorbeeld nieuwssites of blogsites die kunnen verwijzen naar jouw website. Het kan ook zijn dat een startpagina een link verwijst naar jouw website. Dit laatste wordt dan een startpagina link genoemd.

De startpagina die we allemaal wel kennen, is startpagina.nl. Op deze site kun je allerlei links vinden van verschillende categorieën. Denk bijvoorbeeld aan links die verwijzen naar kledingwinkels, vakantiesites of nieuwssites. Als je op zo’n link klikt, ga je naar de desbetreffende website. 

Er bestaan overigens veel meer van dit soort startpagina’s die gevuld zijn met allerlei linkjes. Op een startpagina wordt dus verwezen naar andere websites, zonder dat er enige content bij wordt geschreven. Ook kan zo’n startpagina verwijzen naar jouw website.

De voordelen van een startpagina link

Een startpagina link kan veel verschillende voordelen opleveren als het gaat om jouw website.

Het is in de wereld van linkbuilding erg belangrijk dat er veel links verwijzen van verschillende domeinen, oftewel websites, naar jouw website. Hoe natuurlijker dit linkprofiel, hoe beter, zegt Google. Met andere woorden: het is belangrijk dat de verwijzende links gevarieerd zijn. Talloze links afkomstig van één website is een no go. Een natuurlijk linkprofiel bestaat dan uit interne links, backlinks van websites met een hoge autoriteit en backlinks van websites met een wat lagere autoriteit. Ook kun je hieraan startpagina links toevoegen, of meerdere startpagina links afkomstig van verschillende startpagina’s. Zo houd je het natuurlijk.

Dit natuurlijke linkprofiel kan er vervolgens voor zorgen dat jouw website hoger in Google gaat scoren. Hoe hoger je in de zoekmachine komt, hoe meer jouw website opvalt. Die zichtbaarheid kan weer zorgen voor meer clicks, meer leads en uiteindelijk ook meer omzet.

Een startpagina heeft bovendien talloze categorieën. De kans is groot dat jouw website ook wel binnen een van die categorieën past, waardoor het niet lijkt alsof de link random geplaatst is. Jouw link moet namelijk ook relevant zijn aan de website waar de link afkomstig van is. Hier hecht Google ook veel waarde aan.

Startpagina links kopen

Hoe kom je eigenlijk aan die backlinks van startpagina’s? De meest eenvoudige manier om hieraan te komen, is door startpagina links te kopen. Op een linkbuildingplatform zoals Popi kun je talloze startpagina’s vinden waar jij een startpagina link op kunt kopen. Vervolgens komt er een backlink op deze startpagina te staan die verwijst naar jouw domein. Hoe duur zo’n startpagina link is, kan verschillen. Over het algemeen zijn deze links wel erg voordelig. Je kunt ook kiezen voor linkbuilding uitbesteden bij Popi. Wij helpen jou en jouw linkbuildingstrategie graag op weg.

Over Lilian Boers

Een echte taalfanaat, dat ben ik. Als taalgekkie was de keuze snel gemaakt welke opleiding ik wilde gaan volgen: de opleiding Communicatie. Na het afstuderen heb ik de schoolbanken ingeruild voor een bureaustoel bij Popi. Hier werk ik al een dikke drie jaar als tekstschrijver, met veel plezier. Inmiddels heb ik al duizenden teksten op de teller staan met onderwerpen die uiteenlopen van A tot Z.

Lilian Boers

Koop jouw links rechtstreeks bij de bron

Ontdek het geheim van duizenden SEO-marketeers en -bureaus: linkbuilding was nog nooit zo eenvoudig.

Meld je aan voor meer info

Begin met linkbuilding, meld je nu aan op ons platform

Popi is een linkbuilding platform voor SEO-marketeers en ondernemers die de posities van hun website willen verbeteren.

Meld je aan voor meer info