Popi Logo

Blog

Waarom linkbuilding onmisbaar is binnen je SEO-strategie

Lilian Boers

  • 19 september 2024
  • 4 minuten leestijd

Verkeer genereren, autoriteit opbouwen en een boost geven aan je naamsbekendheid: dat is natuurlijk wat iedereen wil die een eigen website in handen heeft. Een SEO-strategie toepassen die past bij jouw website is in dit geval erg belangrijk. Een SEO-strategie bestaat uit verschillende onderdelen en technieken, waarvan linkbuilding er een van is. Het is niet zo maar een onderdeel, sterker nog: het is een van de belangrijkste onderdelen waar je jouw aandacht aan moet besteden. Meer over linkbuilding binnen je SEO-strategie vertellen we je in de onderstaande blog.

Hoger scoren met SEO

Laten we ons geheugen nog even opfrissen en duiken in SEO. SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie en kan ervoor zorgen dat je op een organische manier hoger in Google kan komen te staan met jouw website wanneer bepaalde zoekopdrachten worden uitgevoerd. Een organische manier houdt in dit geval in dat er geen kosten aan zitten verbonden. Dit is namelijk bij SEA wel het geval, waarbij je met advertenties een hoge positie in de zoekmachine bemachtigt. Deze advertenties kunnen geplaatst worden tegen betaling.

Onderdelen van SEO

Het toepassen van SEO kan dus veel voordelen opleveren, zoals een hoge positie. Deze hoge positie kan weer verkeer, bekendheid en autoriteit opleveren, en uiteindelijk ook een goedlopende website. SEO is dus van groot belang, maar hoe begin je met het toepassen ervan?

Het is goed om te weten dat SEO kan worden verdeeld in verschillende onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan de technische SEO. Hiermee worden de technische onderdelen van jouw website bedoeld. Denk aan de snelheid van jouw website. Als jouw website niet snel genoeg laadt, zal Google dit al gauw zien als een minpuntje. Dit minpuntje wordt ook meegenomen in de ranking in Google. Maar niet alleen laadsnelheid valt onder technische SEO. Ook moet jouw website veilig zijn, moet de website geïndexeerd kunnen worden en moet je gebruikmaken van headings en afbeeldingen.

Naast technische SEO speelt ook content een belangrijke rol. Met content worden natuurlijk alle teksten op jouw website bedoeld, maar ook de afbeeldingen en video’s. Het is namelijk enorm belangrijk om jouw website te voorzien van content, aangezien jij hiermee de bezoeker en de zoekmachine informatie kan geven. Misschien is het zo dat jouw content wel een antwoord geeft op de vraag waar een persoon naar op zoek is, en daardoor jouw website wordt bezocht.

Ook vormt autoriteit een belangrijk onderdeel binnen SEO. Autoriteit geeft namelijk aan in hoeverre iets als hoogwaardig wordt beschouwd. Denk bijvoorbeeld aan de autoriteit van jouw blogs, maar ook aan de autoriteit van jouw website in het algemeen. Hoe hoger de autoriteit is van jouw website, hoe hoger jouw website kan scoren in de zoekmachine. 

Linkbuilding als een van de belangrijkste SEO-technieken

Deze onderdelen kun je vervolgens weer toepassen door verschillende technieken te gebruiken. Zo is bijvoorbeeld het doen van zoekwoordenonderzoek gecombineerd met linkbuilding een belangrijke techniek om SEO te kunnen toepassen. Linkbuilding is het verzamelen van externe links die verwijzen naar jouw eigen website. Deze links worden ook wel backlinks genoemd. Hoe meer links er verwijzen naar jouw website en hoe meer autoriteit deze backlinks hebben, hoe hoger jouw website kan scoren wat betreft autoriteit. Dit kan vervolgens weer een positief effect hebben op de positie van jouw website. Linkbuilding is dus zeker onmisbaar binnen een goede SEO-strategie.

Linkbuilding gaat overigens ook weer hand in hand met autoriteit en content. De links moeten namelijk ook van hoge autoriteit zijn, en moeten goed aansluiten bij de content waarin ze worden verwerkt. Bovendien is het ook belangrijk om een natuurlijk linkprofiel te creëren. Hiermee wordt bedoeld dat je van verschillende websites links krijgt, en niet alleen maar links van dezelfde website. 

Over Lilian Boers

Een echte taalfanaat, dat ben ik. Als taalgekkie was de keuze snel gemaakt welke opleiding ik wilde gaan volgen: de opleiding Communicatie. Na het afstuderen heb ik de schoolbanken ingeruild voor een bureaustoel bij Popi. Hier werk ik al een dikke drie jaar als tekstschrijver, met veel plezier. Inmiddels heb ik al duizenden teksten op de teller staan met onderwerpen die uiteenlopen van A tot Z.

Lilian Boers

Koop jouw links rechtstreeks bij de bron

Ontdek het geheim van duizenden SEO-marketeers en -bureaus: linkbuilding was nog nooit zo eenvoudig.

Meld je aan voor meer info

Begin met linkbuilding, meld je nu aan op ons platform

Popi is een linkbuilding platform voor SEO-marketeers en ondernemers die de posities van hun website willen verbeteren.

Meld je aan voor meer info