Popi Logo

Blog

Wat zijn long tail keywords?

Hieke Hulzebosch

  • 16 april 2024
  • 4 minuten leestijd

Als je een eigen website hebt, dan wil je natuurlijk maar één ding en dat is zo snel mogelijk gevonden worden in Google. Veel websites willen dat en daarom is er altijd wel competitie over wie er het beste wordt gevonden op het internet. Zo zijn er veel verschillende manieren waarmee je kunt scoren in Google en dus sneller gevonden kan worden. Denk bijvoorbeeld aan long tail keywords. Hieronder leggen we je precies uit wat long tail keywords betekenen en hoe ze je kunnen helpen om beter te scoren in Google.

Long tail keywords: wat is het precies?

Om te beginnen is het verstandig om stil te staan bij het onderwerp: long tail keywords. Dit zijn namelijk lange zoekwoorden, zinnen of juist een vraag die iemand aan Google stelt. Zo kan het zijn dat je een vraag hebt hoe je je hond het beste uit kan laten of wat je allemaal nodig hebt voor een bepaald recept. Long tail keywords zijn eigenlijk het tegenovergestelde van short tail keywords. Dit zijn namelijk korte woorden waar mensen op zoeken, met vaak ook een hoger zoekvolume, waardoor de concurrentie een stuk groter is. Denk bijvoorbeeld aan korte woorden zoals ‘beste hondenmand’. Short tail keywords zijn zeker belangrijk om ook te blijven gebruiken. Toch zijn long tail keywords ook erg handig om te verwerken in je tekst, aangezien er ook voordelen aan zitten verbonden die we hieronder verder met je gaan bespreken.

Voordelen van het verwerken van long tail keywords

Om erachter te komen waarom het zo belangrijk is om ook gebruik te maken van long tail keywords, is het goed om te kijken wat de voordelen ervan zijn. 

Zo is de concurrentie op een long tail keyword veel minder groot dan wanneer je gebruik gaat maken van een short tail keyword. Zo zijn er minder websites die een long tail keyword gebruiken en val je dus sneller op. 

Verder is het ook nog eens beter voor de relevantie. Met een long tail keyword krijg je verkeer op je website die er echt toe doet en die echt wat willen weten van jouw product of dienst. Het is dus gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat de specifieke doelgroep op jouw website belandt. 

Als laatste ben je ook een stuk beter vindbaar als je gebruik gaat maken van long tail keywords. Zo zijn er veel algemene zoektermen waar je dus ook op kunt gaan scoren. Al met al is het dus een aanrader om ook te kijken naar wat long tail keywords voor jouw website kunnen betekenen.

Tips om long tail keywords te verwerken

Mocht je graag gebruik willen maken van long tail keywords, dan is het natuurlijk wel prettig dat je weet hoe je dat het beste kunt doen. Het is van tevoren belangrijk om te kijken welke long tail keywords voor jou relevant zijn. Op die manier heb je de juiste woorden te pakken en kun je aan de slag gaan. Je begint met op je website nieuwe pagina’s aan te maken met een doordachte strategie. Je kunt van tevoren precies bedenken waar je het over wilt hebben en welke long tail keywords daar het beste bij passen. Op die manier kun je een long tail keyword goed verwerken op je website, in bijvoorbeeld een blog. Het is wel van belang om de pagina rondom de long tail keywords te maken, op die manier heb je een grotere kans om goed te scoren. Pak dus snel een pen en papier en ga beginnen met het maken van een plan!

Over Hieke Hulzebosch

Energiek en vrolijk, zo zou je mij kunnen omschrijven. Met mijn twintigjarige leeftijd ben ik de jongste van het stel, maar zeker niet de stilste. Zo ben ik begonnen bij Popi als stagiair en bleef ik plakken tijdens mijn studententijd. Na mijn opleiding Mediaredactiemedewerker was de keuze voor Popi al snel gemaakt om vast te komen werken. Elke dag ben ik bezig om de leukste teksten te schrijven en dit doe ik dan ook met veel plezier en energie van achter mijn bureau aan de Willemskade.

Hieke Hulzebosch

Koop jouw links rechtstreeks bij de bron

Ontdek het geheim van duizenden SEO-marketeers en -bureaus: linkbuilding was nog nooit zo eenvoudig.

Meld je aan voor meer info

Begin met linkbuilding, meld je nu aan op ons platform

Popi is een linkbuilding platform voor SEO-marketeers en ondernemers die de posities van hun website willen verbeteren.

Meld je aan voor meer info