Popi Logo

Blog

Het belang van een nulmeting

Hieke Hulzebosch

  • 14 mei 2024
  • 4 minuten leestijd

Wanneer je een eigen website hebt, dan is het natuurlijk prettig als je weet hoe je daar gegevens van bij kunt houden. Zo wil je graag weten of je bent gegroeid in bijvoorbeeld de laatste maanden en wil je weten wat invloed heeft gehad op de groei. Aan de hand van een nulmeting kun je gemakkelijk bekijken waar je website nu staat en kun je vanaf daar weer doelen stellen. Hieronder leggen we je precies uit wat het belang precies is van een nulmeting.

Wat is een nulmeting precies?


Voordat je kunt gaan kijken wat precies het belang is van een nulmeting, is het belangrijk dat je weet hoe een nulmeting uitgevoerd kan worden en wat het precies is. Op die manier kun je verder gaan kijken wat het voor belang heeft voor jouw organisatie. Mocht je een eigen website hebben, dan is het van belang dat je doelen voor jezelf gaat stellen. Toch moet je via gegevens vast kunnen stellen of je de doelen hebt behaald. Hiervoor doe je een nulmeting. Je begint als het ware op nul en je gaat kijken welke doelen goed werken, om te kijken wanneer je resultaten gaat zien. Een resultaat kan bijvoorbeeld meer bezoekers zijn op je website. Een nulmeting is dus een meting om te kijken waar je organisatie of bedrijf nu staat en wat je kunt doen om het te verbeteren.

Doelen stellen

Als je een nulmeting hebt gedaan, dan is het nu natuurlijk tijd om doelen te stellen voor je website. Wat zou jij graag willen bereiken met je website en welke middelen heb je nodig om dat te kunnen bereiken? Als je geen doel hebt met je website, dan steek je er ook geen tijd en energie in en kun je ook geen resultaten verwachten. Een nulmeting is dus verstandig om te doen om op die manier weer doelen voor ogen te hebben. Op die manier kan je website een stuk beter gaan lopen en hoef je je geen zorgen te maken dat je resultaten achteruitgaan. Maak een plan om te kijken hoe jij je doelen kunt behalen en zorg dat je website weer omhoog gaat na de nulmeting.

Inzichten creëren

Een ander groot voordeel van het doen van een nulmeting is dat je door middel van deze meting goede inzichten krijgt in je website. Het kan zijn dat je nog nooit een nulmeting hebt gedaan en daarom is het goed om te kijken naar diverse inzichten. Denk bijvoorbeeld aan inzichten zoals waarom je website geen bezoekers krijgt of hoe je juist een product onder de aandacht kan brengen. Inzicht is in elke branche heel handig en daarom is een nulmeting ook echt van belang om die inzichten te creëren.

Resultaten boeken

Als laatste is een nulmeting van belang om vervolgens resultaat te kunnen boeken. Door middel van een nulmeting kun je namelijk samen met je team een goed actieplan verzinnen, om vervolgens resultaten te boeken. Het kan zijn dat je winst omhoog gaat en dat je meer naamsbekendheid opbouwt. Zorg dus voor een goede nulmeting, een duidelijke strategie en boek resultaten!

Over Hieke Hulzebosch

Energiek en vrolijk, zo zou je mij kunnen omschrijven. Met mijn twintigjarige leeftijd ben ik de jongste van het stel, maar zeker niet de stilste. Zo ben ik begonnen bij Popi als stagiair en bleef ik plakken tijdens mijn studententijd. Na mijn opleiding Mediaredactiemedewerker was de keuze voor Popi al snel gemaakt om vast te komen werken. Elke dag ben ik bezig om de leukste teksten te schrijven en dit doe ik dan ook met veel plezier en energie van achter mijn bureau aan de Willemskade.

Hieke Hulzebosch

Koop jouw links rechtstreeks bij de bron

Ontdek het geheim van duizenden SEO-marketeers en -bureaus: linkbuilding was nog nooit zo eenvoudig.

Meld je aan voor meer info

Dit vindt je misschien ook leuk

Bekijk alle blogs

Een goede contentstrategie neerzetten

  • 03 juni 2024
  • 5 minuten leestijd

De ROI van SEO meten

  • 24 mei 2024
  • 5 minuten leestijd

Backlinks kopen: dit moet je weten

  • 21 mei 2024
  • 4 minuten leestijd

Begin met linkbuilding, meld je nu aan op ons platform

Popi is een linkbuilding platform voor SEO-marketeers en ondernemers die de posities van hun website willen verbeteren.

Meld je aan voor meer info